Mikko Ohenoja Tmi                                                                                                                                                                                                             

                                       

Mitä on osteopatia?

Osteopaatti hoitaa sinua käsillään. Tavoitteena on tasapainoisesti toimiva keho. Lihasjännitys vähenee, nivelten liikkuvuus paranee ja verenkierto vilkastuu.

Osteopatia sopii kaikille. Siihen luottavat niin urheilijat, toimistotyöläiset kuin lapsiperheetkin – hoidossa käy entistä enemmän myös vauvoja. Osteopaattinen hoito räätälöidään aina sinulle henkilökohtaisesti. Suomessa kaikki osteopaatit ovat Valviran hyväksymiä ammattilaisia.

Hoidossa ei vain rauhoiteta oiretta vaan jäljitetään vaivan todellinen syy. Jos kärsit hiirikädestä, osteopaatti voi löytää vaivan jumittuneesta rintarangastasi. Selkäkipuinen saattaa tarvita lannerangan hoitoa. Kolarissa ollut voi tarvita lihasten rentoutusta ja esimerkiksi hermoston rauhoittamista. Jokainen hoito räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi. Osteopaatti hallitsee useita menetelmiä, joista hän valitsee ja soveltaa tehokkaimman hoidon. Hoidossa ollaan joko päivä- tai alusvaatteissa. Osteopaatilta voit saada mukaan myös kotihoito-ohjeet.

Montako hoitokertaa tarvitset?

Akuutit kiputilat lievittyvät yleensä jo ensikäynnillä, mutta vaivan parantamiseksi osteopaatit suosittelevat useampia hoitokertoja. Pitkäaikaissairaudet vaativat lähes aina hoitosarjan. Jos työ tai harrastus rasittaa jatkuvasti kehoasi, sinun kannattaa käydä osteopatiassa säännöllisesti.

Mihin osteopatia auttaa?

Osteopatia sopii kaikille. Osteopaatit hoitavat monenlaisista vaivoista kärsiviä ihmisiä. Toimistoväki tulee osteopaatille usein selkä,- ja niska-ja hartiakipujen vuoksi. Niiden syynä ovat muun muassa asentovirheet.

Osteopaatit hoitavat hermoston toimintahäiriöitä, kuten puutuneita ja tunnottomia käsiä sekä huimausta. Myös migreeni, päänsärky ja purentavirheet ovat osteopaateille tuttuja.

Myös nykyihmisiä vaivaavat ongelmat kuten unettomuus, masennus ja stressi ovat monelle syitä hakeutua osteopaatin vastaanotolle. Urheilijat tulevat vastaanotolle yleensä rasitusvammojen ja lajikohtaisten vaivojen vuoksi. Räätälöity hoito nopeuttaa paranemista ja auttaa kehon palautumisessa.

Osa osteopaateista hoitaa myös lapsia ja lapsiasiakkaiden määrä onkin kasvussa. Tavallisimpia käynnin syitä ovat  kasvukivut, ylivilkkaus ja purentavaivat. Vauvat ja pienet lapset saavat osteopatiasta apua muun muassa vatsavaivoihin ja korvatulehduskierteeseen. Vaivojen lievittyessä lapsen itkuinen kärttyisyys vähenee ja nukkuminenkin helpottuu.

Osteopatia on osa itsestään huolehtivan ihmisen terveyden perushuoltoa. Säännöllinen hoito edistää terveyttä ja ehkäisee vaivojen syntymistä. Entistä useampi käykin osteopaatilla ilman varsinaista vaivaa tai kipua.

Lisätietoa Suomen Osteopaattiliiton sivuilta.

Mitä on Hieronta?

Hieronnassa käsitellään lihaksia, jänteiden kiinnityskohtia ja lihaskalvoja. Hoito rentouttaa ja palauttaa rasituksesta. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, vähentää paikallista turvotusta sekä lihasten jännityksiä, joita se myös ennalta ehkäisee.

Milloin hierontaan?

  • työperäiset lihaskireydet
  • urheilijan ja liikunnallisen ihmisen lihashuolto
  • kivun lievitys
  • verenkierron ja imunestekierron parantaminen paikallisesti
  • rentoutuminen
  • stressi

Hierojana huomioin asiakkaan tarpeet ja toiveet.

Erikoisosaamistani hierojana ovat triggerpiste- ja lihaskalvojen käsittelyt sekä ohjatut venytykset ja kotihoito-ohjeet.